Az apró bogyók rengeteg értékes anyagot tartalmaznak. Arról nem is beszélve, hogy öregedő társadalmunkban a kék áfonya csodaszernek számít, számos rettegett öregkori betegség megelőzésében, a látás megőrzésében. Népiesen látásjavító gyümölcsnek is nevezték, amelynek élettani szerepe kimagasló. Növeli a hajszálerek rugalmasságát, javítja a vérkeringést és segít megőrizni a szellemi frissességet is. A kék áfonya gyümölcséből hagyományos módon, kíméletes eljárással készült kézműves szörp nemcsak ízletes, de értékes összetevőkben is gazdag a hozzáadott mézről nem is beszélve. Fogyassza szeretettel akár szörpként, akár újszerű finom öntetként tejberizshez, rizsfelfújtakhoz, natúr joghurtok és müzlik ízesítéséhez, de készíthet belőle igazán ízletes mártást vad- és marha húsokhoz is. Próbálja ki forrón! Zöld teához öntsön ízlés szerint kék áfonya szörpöt és élvezze a különleges ízvilágú friss gyümölcs teát mézzel!