Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTEL

                                                                                ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTEL

 

Jelen Általános szerződési feltétel (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza E és N Trans Kft. által üzemeltetett, www.fitotekam.hu weboldalon elérhető webáruház használatával kapcsolatos feltételeket, tudnivalókat.


                                                                                         I. Általános információk

1. Vállalkozásról

Vállalkozás neve: E és N Trans Kft
Cégjegyzék szám:08 09 029088

Adószáma: 25953716-2-08
Statisztikai számjele: 25953716 4941 113 08
Székhelye: 9352 Veszkény, Széchenyi utca 14.
Telephelye: 9330 Kapuvár, Fő tér 21. földszint 1. ajtó
Postai levelezési címe: 9330 Kapuvár, Fő tér 21. földszint 1. ajtó
Elektronikus levelezési cím: fitoteka80@gmail.com
Telefonszám: +36 20 367 35 37

2. Online jelenlét

Weboldal: www.fitotekam.hu
Tárhelyszolgáltató: UNAS Online Kft.
Tárhelyszolgáltató székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Tárhelyszolgáltató e-mail címe: unas@unas.hu
Facebook: @marylandfitoteka
Instagram: Maryland Fitotéka Bio és Reformélelmiszer üzlet

3. Értelmező rendelkezések

Általános szerződési feltétel: az a szerződési feltétel, amelyet az alkalmazója több szerződés megkötése céljából egyoldalúan, a másik fél közreműködése nélkül előre meghatározott és amelyet a felek egyedileg nem tárgyaltak meg.
Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.
Eladó: Vállalkozásunk
Megrendelő: Ön, aki a webáruházon keresztül leadott rendelés alapján létrejött adásvételi szerződés vevője.
Adásvételi szerződés: Vállalkozásunk, mint eladó és Ön, mint vevő között termékértékesítés céljából létrejött szerződés, szükség esetén a kiszállításról Vállalkozásunk gondoskodik harmadik személy igénybevételével.
Termék: Vállalkozásunk által eladásra kínált áru, forgalomképes ingó dolog.
Eladási ár: a termék egy egységére vagy adott mennyiségére vonatkozó ár.
Békéltető testület: tartós alapon létrejött, a fogyasztói jogviták alternatív vitarendezési eljárás keretében történő rendezésével foglalkozó szervezet, amelyet nyilvántartásba vettek.
Online adásvételi szerződés: olyan adásvételi szerződés, amelynek értelmében a vállalkozás egy honlapon kínál megvételre valamilyen árut és a fogyasztó az adott honlapon keresztül rendeli meg az árut.
Fogyasztói jogvita: a fogyasztó és a vállalkozás közötti adásvételi szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy, valamint a fogyasztó és a vállalkozás között külön megkötésre kerülő adásvételi szerződés hiányában a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával összefüggő vitás ügy.

4. Szerződés

Szerződéskötés technikai lépéseiről az ÁSZF II. pontjában talál részletes tájékoztatást.
Ön által a webáruházban leadott rendelés és az általunk küldött visszaigazolás alapján köztünk elektronikus úton szerződés jön létre, amely írásbeli szerződésnek minősül, Vállalkozásunk azt iktatja, az utólag – adatkezelési időn belül - hozzáférhető és megtekinthető.
Önnek a megrendelés elküldését megelőzően bármikor lehetősége van a webáruházban az adatbeviteli hibák javítására, a megrendelést követően észlelt hibák korrigálása érdekében, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Kollégáinkkal az ÁSZF I.1. pontjában meghatározott elérhetőségeink egyikén.
A köztünk létrejött szerződés nyelve magyar.
Vállalkozásunk semmilyen magatartási kódexnek nem veti alá magát.

                                                                                              II. Webáruház használatának feltételei
1. Ki jogosult rendelésre, átvételre?

A webáruházban azok a (cselekvőképes) természetes személyek vagy jogi személyek vásárolhatnak, akik a megrendelésük elküldését megelőzően megismert ÁSZF-ben és Adatkezelési tájékoztatóban foglalt feltételeket magukra nézve kötelező erejűnek ismerik el.
A webáruházban lehetősége van regisztrált vásárlóként és regisztráció nélkül, vendégként is vásárolni. A regisztráció előnye, hogy nem kell minden egyes vásárlásnál ismételten megadni a megrendeléshez szükséges adatokat, látja korábbi megrendeléseit, nyomon követheti azokat, megjelölheti, elmentheti kedvenc termékeit.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a termékek átvételére kizárólag csak nagykorú személyek jogosultak. Amennyiben a kiszállítást/teljesítést végző futárnak/Kollégánknak kétsége merül fel az átvevő személy nagykorúságát illetően, abban az esetben jogosult kérni tőle fényképes igazolványának bemutatását életkorának hitelt érdemlő igazolása céljából. Ha az átvevő személy életkorát nem tudja igazolni vagy azt nem teszi meg, úgy a futár/Kollégánk a megrendelés átadását megtagadhatja és arról jegyzőkönyvet vesz fel.

2. Hogyan tud vásárolni az oldalon?

2.1. RegisztrációA webáruházat jogosult regisztrált felhasználóként és regisztráció nélkül is használni.
Amennyiben több alkalommal szeretne vásárolni a webáruházban úgy a gyorsabb, könnyebb rendelési folyamat érdekében javasoljuk a regisztrációt, amelyet bármikor jogosult módosítani, törölni.
A bal felső sarokban található Profil gombra történő kattintást követően, a Regisztráció gombra történő lépéssel tud regisztrálni az oldalon.
Regisztrációhoz Önnek az alábbi adatokat kell megadnia:
- e-mail cím;
- jelszó, jelszó megerősítése;
- telefonszám/mobilszám;
- számlázási adatok: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, cég esetén adószám;
- eltérő szállítási adatok esetén: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám.
A regisztrációs adatok bármikor módosíthatóak bejelentkezést követően a Profil menüpont alatt, Adatmódosítás alponton belül, amely az oldal bal felső sarkában a Profil gombra történő kattintást követően legördülő menüből érhető el.
Amennyiben Ön elfelejti jelszavát, új jelszót kérhet a regisztrált e-mail címével „Elfelejtettem jelszavamat” hivatkozásra történő kattintással.
A regisztrációt bármikor tudja töröltetni a Profil menüpont alatt, Adatmódosítás alponton belül a Profil törlése gombra történő kattintással. Profiljának törlése esetén a megadott adatait töröljük, ugyanakkor a számla adatokat továbbra is kezeljük, megőrizzük a számviteli és adójogszabályok előírásainak megfelelően.
A sikereres regisztrációhoz Önnek meg kell ismernie és el kell fogadnia az ÁSZF-ben és az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. Az ÁSZF és az Adatkezelési tájékoztató a regisztráció feletti linkre történő kattintással érhetőek el, illetve onnan letölthetők, elmenthetők és bármikor kinyomtathatók.
Ha Önnek az ÁSZF-ben vagy az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban kérdése, észrevétele merülne fel, úgy keresse bizalommal Kollégáinkat az ÁSZF I.1. pontjában megjelölt bármely elérhetőség egyikén.
Tájékoztatjuk, hogy a regisztráció során megadott adatok valódiáságáért, helyességéért, pontosságáért Ön felel. A webáruház rendszere kizárólag a kötelezően kitöltendő adatokat ellenőrzi formailag.
A sikeres regisztrációról a megadott e-mail címre küldött e-mailben tájékoztatjuk, amely tartalmazza az Ön által megadott adatokat.
A regisztrációt követően bármikor, minden egyes vásárlás alkalmával és azon kívül is megadhatja számlázási adatait, szállítási címét/címeit, telefonszámait, amelyeket bármikor módosíthat.

2.2. Vásárlás korábban regisztrált felhasználó esetén
Amennyiben Ön regisztrált vásárlónk, úgy az e-mail címének és jelszavának megadásával be tud lépni a fiókjába.

2.3. Vásárlás regisztráció nélkül
Webáruházunkon vásárolhat vendégként, regisztráció nélkül is.
A vásárláshoz szükséges adatokról III.3. pontban tájékozódhat.

3. Milyen eszközről, böngészőről tudja használni a webáruházat?
A weboldal megnyitásához, megtekintéséhez általános használatban lévő, bármely internetezésre szolgáló böngészőprogram elegendő. Sajnos rajtunk kívül álló okból előfordulhat, hogy egyes böngészők az általánostól eltérő beállításokat alkalmaznak, így az ebből eredő károkért nem vállalunk felelősséget.
Ha a weboldal megtekintésével, használatával kapcsolatban problémája merül fel, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot az I.1. pontban meghatározott elérhetőségeink egyikén.

4. Hova szállítunk ki? Van-e minimum rendelési érték? Van kiszállítási díj?

Kiszállítási terület

Megrendelési minimum

Ország egész területén

5.000.-Ft-tól

 

A kiszállítás díja az ÁSZF III.10. pontjában meghatározottak szerint alakul, annak mértéke függ az esetleges akcióktól, fizetési módtól függ.
A megrendelt termékek átvehetőek személyes az üzletben vagy házhozszállítással is kérhetőek az ÁSZF III.10. pontjában meghatározottak szerint.

                                                                                     III. Vásárlás a webáruházban

1. Termékek

1.1. Elérhető termékek

A Vállalkozásunk által kínált termékek megvásárlására www.fitotekam.hu weboldalon keresztül kerülhet sor. A honlap megnyitását követően megjelenik az oldal kínálati felülete, itt találja meg mindazon termékeket, amelyeket Vállalkozásunk megvásárlásra kínál fel.
A honlapon Ön szabadon böngészhet, az egyes termékek mind az adott termékre történő kereséssel, mind pedig termékkategóriára történő kattintással is megtalálhatóak. A keresési lehetőség az oldal jobb felső sarkában található „Keresés” gombra, a termékkategóriák pedig az oldal bal felső sarkában található „Termékek” jelre kattintva érhetőek el.
Az egyes termékekre történő kattintáskor, a termékek ára alatt talál információt arról, ha az éppen nem elérhető, nem rendelhető (Nincs Raktáron). Amennyiben készlethiányos terméket szeretne rendelni, úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az ÁSZF I.1. pontjában meghatározott elérhetőségeink egyikén vagy kattintson a termék mellett található „Értesítést kérek, ha rendelhető lesz” gombra.
A webáruház kínálatában szerepelnek olyan termékek, amelyeket hűtőben, fagyasztóban kell tárolni, ezek az árucikkek kizárólag személyes átvétellel rendelhetőek, házhozszállítással nem. A webáruházban az adott terméknél kifejezetten feltüntetésre kerül a házhozszállítási korlátozás (személyes átvétellel rendelhető).

1.2. Terméktájékoztatás
A termékek fényképpel és a jogszabályokban meghatározott kötelező tájékoztató adatokkal szerepelnek a webáruházban. A terméktájékoztatás az egyes termékeknél a „Bővebben” gombra történő kattintással érhető el.

Termékfotó
A fotók kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, eltérhetnek az aktuálisan elérhető termékek csomagolásától.

A termékek jellemzői
A termékek csomagolása tartalmaz minden olyan információt, amelyek az adott termék jellemzőire, összetételére, felhasználására vonatkoznak. A tájékoztatást a fogyasztó köteles elolvasni és megismerni.
Kérjük Önöket, hogy a termékek csomagolásán található tájékoztatásokat figyelmesen olvassák el, a termékek gyártási, csomagolási körülményeiről részletes tájékoztatással nem tudunk szolgálni, így például amennyiben gluténérzékenysége nagyon erős, úgy az olyan termékeket, amelyek csomagolásán „nyomokban glutént tartalmazhat” felirat megtalálható, ne fogyassza.

A termékek származási országa feltüntetésre kerül az adott terméknél.

Termékek fogyasztói ára, egységára
A termékek ára az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is tartalmazza. Az árak magyar forintban (Ft) értendőek.
A lemérendő termékek esetén a megrendelt mennyiség és az egységár alapján számított árak irányárak, ezért a Kosárban, valamint a visszaigazoló e-mail üzenetben szereplő árak a ténylegesen fizetendő áraktól eltérhetnek. Lemérendő termékek – például tészták– esetén a webáruházban számított ár csak a megadott mennyiségre vonatkozik, a fizetés azonban a tényleges tömeg alapján történik.
Vállalkozásunk a megrendeléskor feltüntetett fogyasztói áron értékesíti Ön részére termékeit, vagyis az ár esetleges módosulása a megrendelést követően nem hat ki a megrendelt termék árára, kivéve, ha a megrendelés folyamatában később a mennyiséget megváltoztatta, mely esetben ez számít megrendelésnek és a módosítás időpontjában érvényes árat kell megfizetnie.
Az ár változtatás jogát fenntartjuk, a módosított árak a honlapra történő felkerüléssel hatályosak, nem érintik a már leadott, de még nem teljesített megrendeléseket.
Nem vállalunk fellelőséget a tőlünk elvárható gondosság és/vagy a webáruház rendszerének hibájából eredő, mindenki számára nyilvánvalóan felismerhető módon tévesen feltüntetett irreális (közismerthez képest jelentősen eltérő) árért. Ilyen esetben nem vagyunk kötelesek a webáruházban feltüntettet áron szolgáltatni a megrendelt terméket, ugyanakkor a hiba észlelését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk Önt a hibás ár feltüntetéséről, felajánljuk a rendelés módosítását vagy a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét.

A webáruházban feltüntetett árak kizárólag online vásárlás (webáruházon keresztül történő rendelés) esetén érvényesek!
A feltüntetett ár nem tartalmazza az esetleges kiszállítási díjat.

Megrendelni kívánt termékek mennyisége
A megrendelni kívánt termékek darabszámát a „Kosárba” gomb mellett elérhető +/- jellel tudja módosítani, az alapbeállítás 1db terméket jelent, tehát ha a „Kosárba” gombra kattint, akkor az adott termékből egy darab kerül a virtuális bevásárlókosarába.
Amennyiben egy termék nem darabszám szerint rendelhető (pl. 3 kg tészta), úgy előfordulhat, hogy minimális mennyiségi - mérési pontatlanságból eredő – eltéréssel tudjuk szállítani, ugyanakkor igyekszünk a mennyiségi eltéréseket a lehető legalacsonyabbra szorítani.

1.3. Vásárlást elősegítő funkciók

Az oldalon, az egyes termék lapjának megnyitásakor, a termék képe mellett, eladási ára alatt lehetősége van azt a kedvencekhez adnia (szív), ajánlás küldésére bármely ismerősének (boríték), termék adatlapjának nyomtatására (nyomtató), más termékkel történő összehasonlítására (mérleg), információkérésére (kérdőjel).
A termék ajánlása és információkérés esetén Vállalkozásunk az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint az Ön hozzájárulása alapján kezeli személyes adatait (név, e-mail cím, telefonszám). Ajánlásának illetve kérdésének elküldése előtt, kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat és annak ismeretében járuljon hozzá ajánlásának/kérdésének elküldésével személyes adatainak kezeléséhez.

2. Vásárlás (megrendelés) folyamata

A kiválasztott, megvásárolni kívánt terméket a mennyiség megadását követően a „Kosárba” gombra történő kattintással tudja a virtuális (bevásárló) kosarába helyezni. A termékek kosárba történő helyezése nem jelenti a termékek megrendelését, nem teremt vásárlási kötelezettséget Ön számára, kizárólag akkor jön közöttünk létre adásvételi szerződés, ha a megrendelését a megrendelési folyamat végén véglegesíti és mi megküldjük Ön részére határidőben a visszaigazolást.
A Kosár tartalmát bármikor jogosult megtekinteni, a Kosár teljes tartamát („Kosár ürítése”) illetve az oda helyezett egyes termékeket is törölheti (az adott termék sor végén található „kuka” szimbólumra kattintás), a megadott mennyiségen módosíthat (az adott termék mennyisége mellett található +/- jel). A Kosár megtekintését követően „Vissza” gombbal visszaléphet a vásárlási felületbe vagy az oldal jobb oldalán található, „Megrendelés összegzés” alatt található „Megrendelés” gombra kattintással befejezheti a vásárlását.

3. Teljesítéshez szükséges adatok megadása

A „Megrendelés összegzés” alatt található „Megrendelés” gombra kattintást követően Ön az alábbiak szerint tudja részünkre továbbítani rendelését:
- Ha Ön visszatérő vásárlónk, rendelkezik regisztrációval és még nem lépett be fiókjába, úgy beléphet (kosarának tartalma változatlan formában megmarad),
- Ha Ön még nem regisztrált vásárlónk, de szeretne, úgy II.2.1. pontban meghatározottak szerint tud regisztrálni a „Regisztráció” gombra történő kattintással (kosarának tartalma változatlan formában megmarad),
- Ha Ön nem regisztrált vásárlónk és nem is szeretne az lenni, úgy vendégként, regisztráció nélkül tud vásárolni a „Regisztráció nélkül vásárolok” gombra kattintással.

A megrendelés teljesítéséhez alábbi adatokra van szükségünk (regisztrált vásárlóink esetén a regisztráció során megadott adatok automatikusan feltüntetésre kerülnek):
- e-mail cím;
- telefonszám/mobilszám;
- számlázási adatok: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, cég esetén adószám;
- eltérő szállítási adatok esetén: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám.
Kérjük Önt, hogy olyan szállítási címet adjon meg, ahol a kiszállítás napján Ön vagy Ön által megrendelés átvételére megbízott nagykorú személy elérhető!
A fenti adatok megadását követően van lehetőség a fizetési mód meghatározására.

4. Fizetési mód kiválasztása

Vállalkozásunknál az alábbi fizetési módok közül választhat:
- Készpénzzel helyszínen (üzletben történő személyes átvétel esetén),
- Bankkártyával helyszínen (üzletben történő személyes átvétel esetén),
- Utánvét,
- Banki utalás (előre utalás),
- Online bankkártyás fizetés.
A fizetési módokról részletesebb tájékoztatást III.11. pontban talál.
A fizetési mód kiválasztásával egyidejűleg (előtte/utána) van lehetőség a szállítási mód meghatározására.

5. Szállítási mód kiválasztása
- Személyes átvétel az üzletben,
- Futárszolgálat.
A szállítási módokról részletesebb tájékoztatást III.10. pontban talál.
A fizetési mód és a szállítás mód kiválasztását követően, a megrendelés elküldése előtt még lehetősége lesz adatait ellenőrizni.

6. Adatok ellenőrzése
A megrendelés véglegesítése, elküldése előtt az „Adatok ellenőrzése” menüpont alatt átnézheti megadott adatait, azokon még tud módosítani. A „Kosár” tartalmát is tudja még ebben a stádiumban módosítani a „Termékek” gomb mellett található ceruzára történő kattintással, az adatait ugyanilyen módon csak a „Kapcsolattartó adatok”, „Számlázási adatok” adatok mellett található ikonokkal.
Kérjük, ügyeljen a megadott adatok pontosságára!
Az oldal jobb oldalán található „Megrendelés összegzés” menüben található „Megjegyzés” rovatban egyéb fontos információkat is tud velünk közölni, pl. kiszállítást segítő adatok.

7. Megrendelés elküldése
Ha befejezte vásárlását, az ÁSZF és az Adatkezelési tájékoztató megismerését és jelölőnégyzetben történő kattintással történő elfogadást követően a „Megrendel” gombbal tudja megrendelését elküldeni részünkre.
Fontos, hogy a megrendelésének elküldése fizetési kötelezettséggel jár!
Amennyiben megrendelésével kapcsolatban kérdésünk merülne fel, Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot egyeztetés céljából.
Abban az esetben, ha az Ön által kiválasztott termék elfogyna, haladéktalanul értesítjük!

8. Megrendelés visszaigazolása
A megrendelését a megrendelés megérkezését követően haladéktalanul visszaigazoljuk. Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg a megrendelést követő 48 órán belül Önhöz, úgy mentesül az ajánlati kötöttsége alól.
A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő hozzánk, illetve Önhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Közöttünk akkor jön létre a megrendelt termékekre vonatkozó adásvételi szerződés, amikor Önhöz megérkezett a rendelést visszaigazoló e-mail.

9. Megrendelés módosítása
Ön jogosult megrendelését, a korábbi rendelési számra történő hivatkozással módosítani az ÁSZF I.1. pontjában megadott elérhetőségeink egyikén az alábbiak szerint:
- amennyiben rendelését hétköznap 14 óráig adta le, így ugyanezen a napon 14 óráig bezárólag,
- amennyiben a rendelését hétköznap 14 óra után, vagy hétvégén, munkaszüneti napon adta le, úgy a következő munkanap 14 óráig bezárólag.
A módosítás csak akkor sikeres, ha Kollégánk vissza tudta igazolni kérését, amennyiben a módosítás iránti kérelme bizonyos okokból nem volt teljesíthető, úgy jogosult az ÁSZF IV. pontjában meghatározottak szerint elállni a szerződéstől.

10. A megrendelés kézbesítése

10.1. Személyes átvétel a boltban
A webáruházban leadott rendelését jogosult külön díj felszámítása nélkül átvenni a helyszínen, üzletünkben 9330 Kapuvár, Fő tér 21. földszint 1. ajtószám alatt. A megrendelt csomag összeállításának határideje függ a megrendelt termékek számától, mennyiségétől, illetve azok raktárkészletétől. A megrendelés legkésőbb – a készlethiány esetét kivéve – a megrendelés visszaigazolását követő második munkanapon átvehető az üzletben.
A megrendelésének összeállításáról e-mail üzenetben értesítjük, az átvétel nyitvatartási időben lehetséges. Az aktuális nyitvatartásunkról érdeklődjön facebook oldalunkon, weboldalunkon vagy bármely megadott elérhetőségeink egyikén. A fizetés módokról az ÁSZF III.11. pontjában talál információkat.

10.2. Házhozszállítás
A megrendelések kiszállítását az ország egész területén kizárólag a rendelési limit (5.000.-Ft) elérésekor tudjuk vállalni, teljesíteni. A kiszállításhoz harmadik személy közreműködését vesszük igénybe.
Amennyiben a termékeket házhozszállítással rendelte meg úgy az alább részletesen megjelölt futárszolgálat(ok) útján fogjuk eljuttatni Önnek.

DPD Futárszolgálat
A DPD futárszolgálat az Ön által megadott (megjelölt) telefonszámra küldött üzenetben értesíti a csomag felvételi napján, valamint a kiszállítás napján. Az SMS értesítő tartalmazza a csomagszámát, az esetleges utánvét összegét és a kézbesítés várható idejét. Amennyiben a kiszállítás napja nem megfelelő az Ön részére, az SMS-ben szereplő biztonsági kód segítségével a kézbesítés napját át tudja ütemezni másik napra. A kézbesítés elhalasztásának maximális hossza 5 (öt) banki nap. A küldemény kiszállításának napján a futárszolgálat a reggeli órákban újabb SMS-t küld Önnek, amelyben a küldeményének a várható kiszállítási idősávjáról (1 órás periódus) értesíti, így megtudja, hogy mely egyórás idősávon belül számíthat a DPD futár érkezésére. Az értesítés nem teszi a szolgáltatást időgarantált szolgáltatássá, kizárólag tájékoztató jellegű. Az egy órás periódus a Címzett által nem módosítható.
A DPD e-mail értesítési szolgáltatás során az Ön által megadott (megjelölt) e-mail-címre küldött elektronikus levélben értesíti a csomag felvételi napján, valamint a kiszállítás napján. Az e-mail-es értesítő tartalmazza a csomagszámát, az esetleges utánvét összegét, a feladó, valamint az Ön adatait és a kézbesítés várható idejét. Amennyiben a kiszállítás napja nem megfelelő Ön részére, az e-mail-ben szereplő link segítségével a kézbesítés napját át tudja ütemezni másik napra. A kézbesítés elhalasztásának maximális hossza 5 (öt) banki nap. A küldemény kiszállításának napján a reggeli órákban újabb e-mailt küld a futárszolgálat, amelyben a küldeményének a várható kiszállítási idősávjáról (1 órás periódus) értesíti, így megtudja, hogy mely egyórás idősávon belül számíthat a DPD futár érkezésére.
A megrendeléseket a futárszolgálat munkatársai – a fenti értesítésen felül- további előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki.

Házhoszállítás díja

Rendelési összeg, fizetési mód:

DPD futárszolgálat

5001.- Ft- tól, előre fizetés esetén

1500.-Ft

5001.- Ft-tól utánvét esetén

1500.-Ft+250.-Ft (utánvét díj)


A szállítási díj minden esetben a megrendelés értékének és a fizetés módjának megfelelően kerül felszámításra, annak mértéke az esetleges akcióktól függ.
Amennyiben a kézbesítés idejére vonatkozó további megjegyzést, pontosítást szeretne kérni, úgy a megrendelés elküldése előtt, az „Adatok ellenőrzése” menüpont alatt, az oldal jobb oldalán található „Megrendelés összegzés” menüben található „Megjegyzés” rovatban megteheti.
A kiszállítást végző futárszolgálat munkatársai sikertelen kézbesítés esetén értesítést hagynak, illetve lehetőségük szerint a rendelésben megadott telefonszámon felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy egy konkrét időpontot megbeszéljenek.
A kézbesítés hétköznapon, 8 és 17 óra között történik, kérjük ezen információk ismeretében jelölje meg a szállítási címet, amely a II.2.1. pontban meghatározottak szerint eltérhet a számlázási címtől.
A kiszállítás várható határideje függ a megrendelés időpontjától, a fizetési módtól, a megrendelt termékek számától, mennyiségétől, illetve azok raktárkészletétől. A megrendelés feldolgozása legkésőbb a megrendelés visszaigazolását követő munkanapon megtörténik.
DPD Futárszolgálat csomagkeresés, információkérés: https://netcsomagom.dpd.hu/login

10.3. Szállítási határidő (raktáron lévő termékek esetén)
Amennyiben rendelését hétköznap 14 óráig adta le, így ugyanezen a napon megkezdődik a rendelés feldolgozása és ha a megrendelt termékek raktáron vannak, úgy ugyanezen a napon, de legkésőbb a következő munkanapon gondoskodunk a csomag feladásáról.
Amennyiben a rendelését hétköznap 14 óra után, hétvégén vagy munkaszüneti napon adta le, úgy a következő munkanapon kezdődik meg a megrendelés feldolgozása, a feladásra a fenti szabályok vonatkoznak.
Amennyiben a megrendelt termékek vételárát, kiszállítási díjat átutalás útján kívánja megfizetni, úgy a csomag feladásáról a megrendelés összegének Vállalkozásunk bankszámláján történő jóváírását követően gondoskodunk.
A szállítás határideje a fentiek alapján várhatóan 1-3 munkanap.

10.4. Szállítási határidő készlethiány esetén
Amennyiben a rendelt termékek közül valamely termék vonatkozásában készlethiány áll fenn, úgy felvesszük Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségein és tájékoztatjuk a termék beszerzésének, illetve kiszállításának várható idejéről.
Természetesen készlethiány esetén lehetőséget biztosítunk a rendelés módosítására, törlésére, részletekben történő teljesítésre is. Fontos, hogy amennyiben a megrendelés több részletben történő szállítását kéri, úgy a kiszállítás díja módosulhat, amelyről szintén írásban tájékoztatni fogjuk, hogy Ön a számára legkedvezőbb döntést tudja meghozni.
A rendelés törlése, módosítása esetén az előre kifizetett ellenértéket döntésének közlését követően, legkésőbb 14 napon belül visszautaljuk az Ön által megadott bankszámlaszámra. A visszautalással kapcsolatban Önt semmilyen többletköltség nem terheli.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a webáruházon található információk pontosak készletinformációk aktuálisak legyenek. Azonban a szerződés létrejöttének pillanatában általunk előre nem látható okokból is lehetetlenné válhat a megrendelés teljesítése.

10.5. Vállalkozásunk késedelme
Amennyiben a megrendeléseket a fenti határidőben nem tudjuk teljesíteni, úgy arról Önt a megadott elérhetőségei egyiként értesítjük és lehetőséget biztosítunk arra, hogy megrendelését törölje. Ha továbbra is fenntartja megrendelését és póthatáridőt tűz számunkra, úgy a megadott határidőben gondoskodunk a megrendelés teljesítéséről.
A rendelés törlése esetén az előre kifizetett ellenértéket döntésének közlését követően, legkésőbb 14 napon belül visszautaljuk az Ön által megadott bankszámlaszámra. A visszautalással kapcsolatban Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

11. Fizetési módok

11.1. Készpénzben, bankkártyával üzletben
Amennyiben a megrendelését üzletünkben szeretné átvenni, úgy készpénzben vagy bankkártyával tudja rendezni a termékek vételárát. Személyes átvétel esetén nem kerül felszámításra további díj.

11.2. Előre utalás
Átutalással a következő bankszámlára:
Bank: Országos Fizetési Szolgáltató
Bankszámlaszám: HU54-22222222-35418443-0000-0000
IBAN Számlaszám (nemzetközi utalás esetén): HU54-22222222-35418443-00000000
Kedvezményezett: E és N Trans Kft
Közlemény: a rendelés száma és a megrendelő személy teljes neve.
Figyelem! Előre utalásnál a rendelés teljesítésének ideje a megrendelési összeg bankszámlán történő jóváírási folyamat miatt megnövekszik. Fontos, hogy a megrendelési összeget legkésőbb a rendelés elküldésétől számított 1 (egy) banki napon szíveskedjék elutalni.

11.3. Bankkártyás fizetés (online)
A megrendelt termékek vételárát és a szállítás díját Ön a megrendeléskor bankkártyával is ki tudja fizetni. Amennyiben Ön a fizetési módoknál bankkártyás fizetést választotta, úgy a megrendelésének elküldését követően a weboldalról a Barion fizetőoldalára kerül, ahol minősített, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. A Barion fizetőoldal adattartalmáról Vállalkozásunk nem szerez tudomást, mivel az független és védett internetes oldal. A kártyabirtokosok számára az internetes fizetés, csakúgy, mint a hagyományos POS terminálon történő fizetés díjmentes. A Barion oldalon használható bankkártyákról előzetes tájékoztatást nem tudunk nyújtani, az interneten történő fizetési lehetőségeiről érdeklődjön a számlavezető, bankkártyáját kibocsátó bankjánál. Az fizetéshez szükséges megadnia kártyaszámát, kártyán szereplő nevet, lejárat dátumát, valamint a kártya hátoldalán található háromjegyű kódot (CV kódot).
A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

11.4. Utánvét
A futárnál készpénzzel, illetve bankkártyával tud fizetni (megrendelés értéke + szállítási költség+ utánvét díja).

12. Számla
Vállalkozásunk – ide nem értve a személyes átvétel esetét - minden esetben a rendelésekről elektronikus számlát állít ki a Billingo online számlázó program segítségével. Az elektronikus számlát a rendelés teljesítése után a vásárláshoz szükséges megadott e-mail címre kiküldött e-mailben található hivatkozáson keresztül tölthető le a jogszabályok által előírt megőrzési időn belül. A számlázóprogram az egyes elektronikus számlákat .pdf formátumban állítja ki.
Vállalkozásunk a számlák kiállítása során a számla kötelező adattartalmának rögzítése érdekében (pl. név, számlázási cím, adószám/adóazonosító jel) személyes adatokat továbbít a Billingo Technologies Zártkörűen Működő Részvénytársaság részére. Az adattovábbításról részletesebb tájékoztatást az Adatkezelési tájékoztatónkban talál.

13. Átadás- átvétel
Az átvevő személy az átvételkor köteles meggyőződni arról, hogy az általa vagy az őt megbízó megrendelő által kért valamennyi termék a megrendelés szerinti mennyiségben és - megtekintés alapján - megfelelő minőségben került-e átadásra.
Ha a megrendeléssel – akár részben – kifogása merülne fel, úgy jogosult visszautasítani a rendelés, vagy egyes termékek átvételét, amelyről az üzletben tartózkodó Kollégánk/ futárszolgálat munkatársa jegyzőkönyvet vesznek fel. A visszautasított árucikkek vételára természetesen nem kerül felszámításra.
A futárszolgálatnál kizárólag a teljes rendelés, csomag átvételét tudja megtagadni, amennyiben a rendelés átvételét részben kívánná csak megtagadni, úgy kérjük, hogy a IV.3. pontban részletesen kifejtett eljárást (elállás) kövesse!
Amennyiben a termékről csupán az átadást követően derül ki, hogy az már az átadás-átvétel időpontjában hibás volt (azaz a hiba oka már akkor is fennállt), Önt ebben az esetben megilleti egyrészt IV.3. pontban meghatározott elállás joga, valamint a reklamáció joga, amelyről VI. pontban tájékozódhat

14. Szülinapi kedvezmény
Vállalkozásunk kedvezménnyel ajándékozza meg születésnapján vásárlóit. Ahhoz, hogy a kedvezmény kuponunkkal meg tudjuk Önt ajándékozni minden évben, regisztráljon a II.2.1. pontban meghatározottak szerint és adja meg pontos születési dátumát
A kedvezmény születésnapjától számítottan 30 (harminc) napig érvényes.
A kedvezmény mértéke: 10%, amely egyszeri vásárlás, rendelés alkalmával használható fel a fenti határidőben és a végösszegből kerül levonásra.
Kérjük, hogy amennyiben a rendelés véglegesítésekor a rendszer (érvényes kupon rögzítése ellenére) nem vonja le automatikusan a kedvezményt, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink egyikén, hogy a problémát orvosolni tudjuk.
Amennyiben már regisztrált és nem vagy tévesen adta meg születésnapját, lépjen be újra és adja meg/módosítsa a dátumot!

 

                                                                                                      IV. Elállás
                                                                  Önt az alábbiak szerint indokolás nélküli elállási jog illeti meg:

1. Megrendelés és az átvétel/ kiszállítás közötti időszakban
Ön jogosult indokolás nélkül törölni megrendelését a rendelési számra történő hivatkozással ÁSZF I.1. pontjában megadott elérhetőségeink egyikén
- amennyiben rendelését hétköznap 14 óráig adta le, így ugyanezen a napon 14 óráig bezárólag,
- amennyiben a rendelését hétköznap 14 óra után, vagy hétvégén, munkaszüneti napon adta le, úgy a következő munkanap 14 óráig bezárólag.
A törlés csak akkor sikeres, ha Kollégánk vissza tudta igazolni kérését, amennyiben a törlés iránti kérelme bizonyos okokból nem volt teljesíthető, úgy jogosult a következő pontokban meghatározottak szerint elállni a szerződéstől.

2. Rendelés indokolás nélküli visszautasítása az üzletben történő átvételkor
Ön jogosult a megrendelt termékek vagy azok egy részének átvételét indokolás nélkül megtagadni. A Kollégánk a termék(ek) átvételének megtagadásáról jegyzőkönyvet vesz fel.
Amennyiben valamilyen akció keretében meghatározott mennyiség megvásárlása esetén biztosítottunk kedvezményes árat alkalmaz, úgy azok részleges visszautasítására nincs lehetőség. A visszautasított árucikkek vételára természetesen nem kerül felszámításra.

3. Rendelés indokolás nélküli visszautasítása a kiszállításkor
Ön jogosult a megrendelt csomag átvételét indokolás nélkül megtagadni. A kiszállítást végző futár a termék(ek) átvételének megtagadásáról jegyzőkönyvet vesz fel. A futárnál kizárólag a teljes csomag átvétele tagadható meg, amennyiben a rendelés átvételét részben kívánná csak megtagadni, úgy kérjük, hogy a IV.3. pontban részletesen kifejtett eljárást (elállás) kövesse! A visszautasított árucikkek vételára természetesen nem kerül felszámításra, ugyanakkor a kiszállítással felmerülő költségek (rendelési összegtől függetlenül) felszámításra kerülnek.

3. „14 napos” elállási jog
(Az e pontban foglaltakat kizárólag fogyasztók esetén kell alkalmazni.)
Ön jogosult
- a terméknek,
- több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
- több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak
Ön vagy Ön által megjelölt átvevő általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a köztünk létrejött szerződéstől.
Ezen elállási jogát az erre rendszeresített formanyomtatványon – X. pont - vagy elállásra irányuló egyértelmű nyilatkozatával is tudja gyakorolni
Elállási nyilatkozatát kérjük, hogy az alábbi elérhetőségeink egyikére küldje meg részünkre:
E-mail: fitoteka21@gmail.com
Postacím: Magyar László Zoltánné e.v. 9330 Kapuvár, Fő tér 21. földszint 1. ajtó
Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a fent megjelölt módok valamelyikén részünkre. Az elállási nyilatkozatának kézhezvételét, kötelesek vagyunk a kézhezvételét követő 1 (egy) munkanapon belül e-mail útján visszaigazolni.
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29.§ (1) bekezdésében meghatározott esetekben nem gyakorolhatja elállási jogát.

A termékkínálatunkat figyelembe véve például nem gyakorolhatja elállási jogát az alábbi esetekben:
- romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében: pl. prookies desszertek
- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza: pl. felbontott csomagolású vitamin.
Amennyiben Ön eláll a köztünk létrejött a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a termék(ek) vételárat és a kiszállítással felmerülő költségeit. Ön köteles számunkra a termék(ek)et indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy üzletünkben személyesen, nyitvatartási időben átadni.
A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli, Vállalkozásunk annak megtérítését nem vállalja!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy mindaddig, amíg a termék(ek)et nem kaptuk meg, vagy annak feladását részünkre hitelt érdemlő módon (pl. postai, futárszolgálati igazolás a csomag felvételéről) nem igazolta, addig jogosultak vagyunk a visszatérítést visszatartani. A fenti kettő időpont közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja, Önt a visszatérítési mód változtatásából kifolyólag semmilyen többletköltség nem terheli.
Ön kizárólag akkor vonatható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak, működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. 

                                                                                                      V. Vállalkozás elállása


Vállalkozásunk jogosult egyoldalúan elállni a szerződéstől az alábbi esetekben:
- a kiszállítás, üzletben történő átvétel ellenállhatatlan külső okból eredően akadályozott vagy ellehetetlenült– pl.: az útviszonyok állapota, időjárási szélsőség;
- Vállalkozásunknál 3(három) munkanapot meghaladó technikai akadály lép fel, ideértve mind a szerződés teljesítését lebonyolító szoftverek és számítástechnikai rendszerek, mind a termékek számlázását, csomagok összekészítését, szállítását lebonyolító eszközök hibáit;
- a megrendelt termék tekintetében termékhiány áll be.
Elállást tartalmazó írásbeli jognyilatkozatunkat az Ön által megadott e-mail címre küldjük meg haladéktalanul.
Elállásunk esetén az előre kifizetett ellenértéket legkésőbb 14 napon belül visszautaljuk az Ön által megadott bankszámlaszámra. A visszautalással kapcsolatban Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

                                                                                         VI. Szavatosság és jótállás

1. Kellékszavatosság
Ön Vállalkozásunk hibás teljesítése esetén a velünk szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Vállalkozásunk számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Vállalkozásunk költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
Amennyiben szavatossági probléma miatt eláll a szerződéstől, úgy a termék árát, a kiszállítással és visszaküldéssel kapcsolatos költségét vállalja megtéríteni a Vállalkozásunk.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra Vállalkozásunk adott okot.
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított kettő éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Amennyiben Ön nem minősül fogyasztónak, abban az esetben a kellékszavatossági jogait a szerződés teljesítésétől számított egy éves elévülési időn belül gyakorolhatja.
Amennyiben Ön fogyasztónak minősül a teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket tőlünk vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság (Kizárólag fogyasztót megillető jog)
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az VI.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás
Vállalkozásunk nem értékesít olyan terméket a www.fitotekam.hu weboldalon, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300151.kor) vagy Polgári Törvénykönyv hatálya alá tartozna.

 

                                                                                  VII. Panaszkezelés, jogérvényesítés

I. A termékekkel és a kiszállítással kapcsolatos panaszait, kifogásait az alábbiak szerint tudja közölni Vállalkozásunkkal:

1. Szóban az üzletben
Vállalkozásunk a szóbeli panaszát a lehetőségeihez képest igyekszik azonnal orvosolni. Ha arra nincs lehetőség, Kollégánk a panaszával nem ért egyet vagy Ön a panasz orvoslását nem tartja megfelelőnek, akkor munkatársunk a panaszról és álláspontjáról jegyzőkönyvet vesz fel. A jegyzőkönyv egy példányát átadja Önnek.

2. Szóban telefonon
Vállalkozásunk az I.1. pontban megadott elérhetőségen is felveszi panaszait. A telefonbeszélgetésről jegyzőkönyvet készít és azt legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi Ön részére.

3. Írásban: postai úton, e-mail útján, messengeren, facebookon előterjesztett panasz
Vállalkozásunk az írásban érkezett panaszt legkésőbb annak beérkezését követő 30 napon belül írásban megválaszolja, ugyanolyan módon, ahogy a panasz érkezett.
A panaszt, panaszról készült jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát Vállalkozásunk öt évig köteles megőrizni.
Amennyiben Vállalkozásunk panaszát elutasítja, úgy azt megindokolja és tájékoztatja Önt arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti.

II. Amennyiben álláspontja szerint a panasza nem megfelelően került elbírálásra, úgy a jogvita rendezésére a panaszát az alábbi hatóságoknak küldheti meg:

1. Panaszát megküldheti az Európai Unió online vitarendezési platform (ODR platform) részére.
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU
Az ODR platform az EU-n belüli fogyasztók és kereskedők számára lehetővé teszi, hogy bíróságon kívül próbáljanak meg egyezségre jutni az online vásárlásból eredő panaszokkal kapcsolatban. Ez a felhasználóbarát és interaktív honlap az EU minden hivatalos nyelvén elérhető és ingyenesen használható. Az ODR platform használatával a fogyasztó és a kereskedő megegyezhetnek egy vitarendezési testület kiválasztásában, majd ezt követően végigmennek egy folyamaton, hogy megoldást találjanak a fogyasztó panaszára.

2. Panaszával lehetősége van békéltető testülethez fordulni.
A békéltető testület a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független testület. A testület eljárása az Ön kérelmére indul, amelyet a testület elnökéhez kell benyútani. A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. Feladata továbbá, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.
Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

Illetékesség
Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes.
A Békéltető testületek elérhetőségei: https://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
A fogyasztó belföldi lakóhelye és tartózkodási helye hiányában a békéltető testület illetékességét a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás vagy az annak képviseletére feljogosított szerv székhelye alapítja meg.
Vállalkozásunk székhelye szerint illetékes békéltető testület:
Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: 06-96-520-217
Elnök: Dr. Bagoly Beáta elnök
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu
Weboldal: https://gymsmkik.hu/bekelteto

Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.
Vállalkozásunkat a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli, ennek keretében köteles a testület értesítésének kézbesítésétől számított nyolc napon belül írásban nyilatkozni a fogyasztó igényének jogossága és az ügy körülményei vonatkozásában, köteles tényállítását előadni, valamint az azt alátámasztó bizonyítékokat csatolni. Vállalkozásunk köteles továbbá a tanács döntésének kötelezésként történő elfogadását (eseti alávetés) vagy ennek kizárására vonatkozó nyilatkozatát illetően válasziratát megküldeni a békéltető testület számára.
Vállalkozásunk köteles biztosítani egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét a meghallgatáson.

A Vállalkozó nyilatkozik, miszerint békéltető testületnél általános alávetési nyilatkozatot nem tett.

3. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
A fogyasztó bármilyen fogyasztóvédelmi probléma esetén a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat. A fogyasztóvédelmi hatóság kérelemre, vagy hivatalból eljár, vizsgálva ezzel a vállalkozás piaci magatartását fogyasztóvédelmi szempontból. A fogyasztó egyedi ügyét azonban a békéltető testület oldja meg, azaz a fogyasztóvédelmi hatóság ebben az esetben átteszi a kérelmező ügyét a békéltető testülethez. A fogyasztóvédelmi hatóság a kormányhivatal.
A kormányhivatalok elérhetőségei az alábbi linken megtalálhatóak: http://www.kormanyhivatal.hu/hu

                                                                                          VIII. Vegyes rendelkezések

1. Hírlevélre történő feliratkozás
Kérésére akcióinkról, esetleges nyereményjátékainkról e-mail üzenetben küldött hírlevél útján értesítjük. Hírlevelet csak abban az esetben küldünk Önnek, ha vagy a regisztrációval egyidejűleg, vagy regisztráció nélkül erre külön feliratkozik. A hírlevelek marketing célt szolgálnak.
A hírlevelekkel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat az Adatkezelési tájékoztatóban találja, amely a honlapon szintén elérhető (honlap alja).

2. Felelősség
Ön a webáruházat kizárólag saját kockázatára használhatja és elfogadja, hogy Vállalkozásunk nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni káráért a szándékosan, súlyos gondatlansággal vagy bűncselekménnyel okozott, valamint életet, testi épséget és egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősség esetein kívül.
Vállalkozásunk nem vállal felelősséget azért, ha a webáruház használatában az internetes hálózatban fellépő hiba fennakadást okoz .
Ön köteles a webáruház használata során tartózkodni az olyan fajta magatartástól, amellyel harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat akár közvetlenül, akár közvetett módon sértene. A magatartásáért kizárólagosan Ön felel, az ilyen jogsértő esetben teljes mértékben együttműködünk az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése érdekében.

3. ÁSZF tartalma
Jelen ÁSZF Vállalkozásunk és Ön (mint vele szerződéses kapcsolatba lépő megrendelő, vevő) között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazzák. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően az webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások külön kikötés nélkül is irányadóak.

4. ÁSZF módosítása
Vállalkozásunk jogosult jelen ÁSZF-t egyoldalúan, Ön tájékoztatása mellett módosítani. A módosításokat csak a módosítás honlapon történő közzétételét, Ön számára elérhetővé tételét követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni. 

                                                                                              IX. Irányadó jogszabályok
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyed kérdéseiről
2011. CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról
45/2014. (II.26) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

                                                                                               X. Elállási nyilatkozat
                                            (csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

E és N Trans Kft.
Kapuvár
Fő tér 21. fszt. 1.
9330

e-mail cím: fitoteka80@gmail.com

Tisztelt Címzett!

Alulírott/ak ………………………………………….. szám alatti lakos/ lakosok kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Termékek átvételének időpontja: …………………………………………………………………………………………
A fogyasztó(k) neve: ……………………………………………………………………………………………………………
A fogyasztó(k) címe …………………………………………………………………………………………………………….

Kelt: ……………………………………………………………………………………………………………………………………


A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

                                                                                                        I. Bevezetés


  E és N Trans Kft. 9352 Veszkény, Széchenyi u 14. szám alatti cég, mint Adatkezelő jelen adatkezelési tájékoztatója tartalmazza Önök, mint Érintettek személyes adatainak kezelésére vonatkozó szabályokat.


  Jelen adatkezelési tájékoztató a www.fitotekam.hu oldallal, ott elérhető webáruház használatával, a vállalkozás direktmarketing tevékenységével, közösségi oldalainak követésével kapcsolatban felmerülő személyes adatok kezeléséről, az azzal kapcsolatos jogairól ad az uniós és a hazai jogszabályoknak megfelelő tájékoztatást, így kérjük, hogy jelen tájékoztatót figyelmesen olvassa el.


  Az Adatkezelő kötelezettségvállalása:
  Vállalkozásunk, mint Adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztatás tartalmát, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos miden tájékoztatás megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályoknak megfelelő elvárásoknak.
  Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy személyes adatai felett Ön rendelkezik, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a velünk megosztott adatokat gondosan dolgozzuk fel és biztonságosan tároljuk.
  Nagyra értékeljük bizalmát, ezért a lehető legkevesebb adatot gyűjtjük és ezt csak jogszabályban meghatározottak szerint és az Ön engedélyével tesszük. Az adatokat kizárólag az előre meghatározott célra használjuk fel és az Ön tudta nélkül nem adjuk ki azokat harmadik félnek.
  Minden erőfeszítést megteszünk adatainak védelme érdekében, ideértve az adatok technikai védelmét és a belső folyamatokat, valamint a fizikai adatvédelmi intézkedéseket.

  Bármilyen kérdése, észrevétele, javaslata esetén állunk szíves rendelkezésére a jelen tájékoztató III. pontjában meghatározott elérhetőségek egyikén.

   

   

  Tisztelettel:
                                                                                                              E és N Trans Kft.
                                                                                                                 Adatkezelő

                                                                                                           

                                                                                                  II. Értelmező rendelkezések

                                                                                                            (Fogalomtár)

  Fogalom

  Egyszerűsített (köznyelvi) megfogalmazás

  Érintett

  az a személy, akiről személyes adatokat kezel az adatkezelő, jelen esetben ez a személy Ön.

  Adatkezelő

  az a személy, aki személyes adatokat kezel Önről, jelen esetben Vállalkozásunk.

  Adatfeldolgozó

  az a személy, aki az adatkezelő nevében kezeli az Ön személyes adatait.

  Személyes adat

  Ön személyére utaló bármilyen azonosító: pl. név, születési hely, idő, személyi azonosító, képmás, egészségügyi adat, stb.

  Adatállomány

  Önről és más érintettről kezelt adatok valamilyen szempont alapján rendszerezett csoportja.

  Adatkezelés

  személyes adatok gyűjtése, rögzítése, rendszerezése, tárolása, átalakítása, megváltoztatása, lekérdezése, betekintés személyes adatokba, ilyen adatok felhasználása, közlése, továbbítása, terjesztése, elérhetővé tétele, személyes adatok összeghangolása, összekapcsolása, azok korlátozása, törlése, megsemmisítése.

  Adatfeldolgozás

  a személyes adatokon végzett bármilyen technikai művelet.

  Címzett

  az a harmadik személy, aki részére az adatkezelő Önről kezelt személyes adatokat továbbítja.

  Érintett hozzájárulása

  Ön jogszabálynak megfelelő tájékoztatást követően adott hozzájárulása az adatkezelő részére a személyes adatainak kezelésére.

  Harmadik fél

  adatkezelőn, érintetten, adatfeldolgozókon, vagy az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó alkalmazásában, megbízásában álló személyeken kívül álló személy.

  Különleges adat

  Ön politikai beállítottsága, vallási meggyőződése, egészségére vonatkozó információk.

  Bűnügyi személyes adat

  az érintett volt-e büntetve, van-e ellene folyamatban büntetőeljárás, ide tartozik például az erkölcsi bizonyítvány is.

   

                                                                                           III. Adatkezelő, adatfeldolgozó személye

  Az Ön személyes adatainak Adatkezelője: E és N Trans Kft.

  Adatkezelő elérhetőségei:
  Székhelye: 9352 Veszkény, Széchenyi u. 14.
  Telephelye: 9330 Kapuvár, Fő tér 21. földszint 1. ajtó
  Postai levelezési címe: 9330 Kapuvár, Fő tér 21. földszint 1. ajtó
  Elektronikus levelezési cím: fitoteka80@gmail.com
  Telefonszám: +36 20 367 35 37
  Weboldal: www.fitotekam.hu
  Facebook: @marylandfitoteka
  Instagram: Maryland Fitotéka Bio és Reformélelmiszer üzlet

   

  A Vállalkozás Adatfeldolgozói:

  Az Adatkezelő rendszerüzemeltetési feladatok ellátása céljából továbbíthat adatokat Adatfeldolgozó vállalkozásoknak, szervezeteknek. Az Adatfeldolgozó az adatkezelést érintő döntést az Adatkezelő hozzájárulása nélkül nem hozhat, az Adatkezelő rendelkezésein kívül egyéb célú adatfeldolgozást nem végezhet, feladatait kizárólag az Adatkezelő utasítása alapján láthatja el. Adatfeldolgozó köteles a feldolgozandó adatok fizikális és szoftveres védelméről gondoskodni.

   

  Adatfeldolgozó neve

  Elérhetősége

  Milyen tevékenységet lát el?

  UNAS Online Kft.

  unas@unas.hu

  tárhelyszolgáltató

  DPD Hungária Kft.

  dpd@dpd.hu

  házhozszállítás

  Billingo Technologies Zrt.

  hello@billingo.hu

  online számla

  Szü-Va Kft.

  9300 Csorna, Soproni út 58

  könyvelés

  Barion Payment Zrt.

  https://www.barion.com/hu/ugyfelszolgalat/

  bankkártyás fizetés

   

  Tisztelettel tájékoztatjuk Önt, hogy személyes adatait kizárólag az Ön előzetes hozzájárulása vagy jogszabályi kötelezettség teljesítése során továbbítjuk harmadik személy részére.

  A Munkavállalóink a munkavégzéshez, Adatfeldolgozóink a feladat elvégzéséhez, teljesítéséhez szükséges mértékben és ideig férnek hozzá az Ön személyes adataihoz.

   

                                                                           IV. Általános tájékoztatás a személyes adat kezelésről

  1. Kezelt személyes adatok jellemző köre

  Az Adatkezelő számos adatkezelési célból kezel személyes adatokat. A személyes adatok nagyobb részét az Érintettől, azaz Öntől szerzi be.
  A kezelt személyes adatok jellemzően az alábbiak: név, számlázási cím, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím stb.

  2. Személyes adatainak kezelésének jogalapja

  2.1. Hozzájáruláson alapuló adatkezelés
  Például: Amennyiben Ön szeretné az Adatkezelővel a kapcsolatot felvenni, ahhoz szükséges nevének, telefonszámának, elektronikus levelezési címének megadása, hogy kérdéseire az Adatkezelő tájékoztatást nyújthasson.

  2.2. Szerződés megkötéséhez, teljesítéséhez szükséges adatkezelés
  Például: A szerződés megkötéséhez elengedhetetlen az egyeztetés, információcsere. Ennek érdekében szükséges legalább nevét, telefonszámát, elektronikus elérhetőségét, szállítási címet az Adatkezelő részére megadni.

  2.3. Az adatkezelő jogi kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges adatkezelés
  Például: Megfelelő adattartalmú számla kiállításához szükséges az Ön neve és címe.

  2.4. Az adatkezelés az Ön vagy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges
  Például: Baleset, katasztrófa, humanitárius vészhelyzet, járvány esetén telefonos értesítés.

  2.5. Az adatkezelés az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges
  Például jogos érdek lehet: üzletünkbe belépett személyek élet és testi épségének védelme, balesetmegelőzés, vagyonvédelem.

  3. Adatkezelés célja
  Személyes adatai kezelésének célja lehet például: kapcsolatfelvétel, regisztráció, webáruházon történő rendelés teljesítése, panaszkezelés stb.

   

                                                                                                 V. Adatkezelés tipikus esetei

  1. Kapcsolatfelvétel

  1.1. Személyesen, telefonon, e-mailen, messengeren
  - Az adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel, tájékoztatás a tevékenységünkről, Érintettek kérdéseinek megválaszolása.
  - A kezelt adatok köre: név, telefonszám, e-mail cím.
  - Az adatkezelés jogalapja: az Érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja).
  - Az adatkezelés időtartama: az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig, amennyiben felek között adásvételi szerződés nem jön létre és az Érintett hozzájárulását nem vonja vissza, úgy a személyes adatok a kapcsolatfelvételtől számított 6 (hat) hónapon belül törlésre kerülnek.
  - Adattovábbítás: nem történik.

  1.2. www.fitotekam.hu weboldalon keresztül
  - Az adatkezelés célja: A honlapon lehetőséget biztosítunk arra, hogy megrendelőink/leendő megrendelőink közvetlen kapcsolatot teremthessenek a kapcsolattartásra kijelölt munkavállalóinkkal.
  A kapcsolatfelvétel kettőféle módon történhet: egyrészt lehetőség van az adott termék vonatkozásában az oldalon, az egyes termék lapjának megnyitásakor, a termék képe mellett, eladási ára alatt található kérdőjel ikonra történő kattintással történő információkérésre, másrészt az oldal alján, Információk alatt található Elérhetőségre, majd a Kapcsolatfelvételre történő kattintással közvetlenül, bármely tevékenységhez kapcsolódóan kérdésfeltevésre, véleménynyilvánításra stb.
  - A kezelt adatok köre: név, email cím, telefonszám.
  - Az adatkezelés jogalapja: Az Érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja), Ektv. 13/A.§ (4).
  - Az adatkezelés időtartama: az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig, amennyiben felek között adásvételi szerződés nem jön létre és az Érintett hozzájárulását nem vonja vissza, úgy a személyes adatok a kapcsolatfelvételtől számított 6 (hat) hónapon belül törlésre kerülnek.
  - Adattovábbítás: nem történik.

  1.3. Postai úton, elektronikus úton és személyesen eljuttatott önéletrajzok, motivációs levelekben található személyes adatok kezelése
  - Adatkezelés célja: Az Adatkezelő lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázók e-mail útján, postai úton és személyesen önéletrajzokat, motivációs leveleket küldjenek részére munkaerő felvétel, munkavállaló létszám optimalizálása céljából.
  - Adatkezelés jogalapja: pályázó (Érintett) önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja).
  - Kezelt adatok köre: önéletrajzban megjelölt személyes adatok, személyes meghallgatás során készített jegyzetekben szereplő személyes adatok
  - Adatkezelés időtartama: a pályázó hozzájárulásának visszavonásáig, de maximum az önéletrajz beérkezésétől számított 1 (egy) évig, amennyiben a pályázat sikeres volt úgy az önéletrajz, motivációs levél elhelyezésre kerül a munkavállaló személyi anyagában.
  1.4. Ismerősnek ajánlás
  - Adatkezelés célja: Az Adatkezelő lehetőséget biztosít arra, hogy az oldalon, az egyes termék lapjának megnyitásakor, a termék képe mellett, eladási ára alatt található borítékra történő kattintással az adott terméket az Érintett egy ismerősének közvétlenül e-mail útján ajánlja.
  - Adatkezelés jogalapja: Érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja), Ektv. 13/A.§ (4).
  - Kezelt adatok köre: ismerősének e-mail címe, e-mail cím, név, üzenet.
  Fontos, hogy az Ön által megadott harmadik személy e-mail címe vonatkozásában nem történik olyan adatkezelés, amely alapján ismerősének személye azonosíthatóvá válna!
  - Adatkezelés időtartama: Hozzájárulásának visszavonásáig.

   

  2. Webáruház

  2.1. Regisztráció
  - Adatkezelés célja: Az Adatkezelő lehetőséget biztosít arra, hogy az Érintettek a webáruházban regisztráljanak. A regisztráció folyamata és szabályai az ÁSZF II.2.1. pontjában megismerhetőek. Célunk a regisztráció biztosításával az, hogy az Érintettek számára gyorsabbá, kényelmessebbé, biztonságossá tegye a webáruház használatát.
  - Adatkezelés jogalapja: vevő/megrendelő (Érintett) önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja), Ektv. 13/A.§ (1)-(3)
  - Kezelt adatok köre: e-mail cím, jelszó, telefonszám/mobilszám, számlázási adatok: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, eltérő szállítási adatok esetén: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám.
  - Adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig, azaz a regisztráció törlésének napjáig.
  - Adattovábbítás: nem történik.

  2.2. Természetes személy vásárlók adatai
  - Adatkezelés célja: Vállalkozásunk többnyire természetes személyek részére értékesít termékeket, ebből kifolyólag a nálunk történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás céljából Vállalkozásunk kezeli a természetes személyek vásárlók meghatározott személyes adatait. Az Adatkezelő lehetőséget biztosít arra, hogy az Érintettek a webáruházban regisztrált felhasználóként vagy vendégként vásároljanak.
  Tájékoztatjuk, hogy jelen pontban meghatározott adatkezelés a köztünk létrejött adásvételi szerződés teljesítéséhez szükséges, amennyiben az adatszolgáltatás elmarad, úgy nem tudjuk a rendelését feldolgozni.
  - Az adatkezelés jogalapja: szerződésteljesítés (GDPR 6. cikk (1) b), valamint az Adatkezelőt, mint eladót terhelő jogszabályi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) c): a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, egyéb kapcsolattartási címek vonatkozásában az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a), Info tv. 5.§ (1)b), Ektv. 13/A.§ (1)-(3).
  - A kezelt adatok köre: e-mail cím, jelszó, telefonszám/mobilszám, számlázási adatok: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, eltérő szállítási adatok esetén: név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, vásárlás napja, időpontja, helye, vásárolt termék megnevezése, mennyisége, ára, kiszállítás időpontja, (kizárólag regisztrált vásárlók esetében: jelszó), szükség szerint bankszámlaszám.
  - Az adatkezelés időtartama: A vásárló adatait a szerződés megszűnését követő 5 évig kezeljük. A számlát a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti 8 évig őrizzük. Az egyes kapcsolattartási címek esetén, a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük a kapcsolattartásra megadott adatot.
  - Adattovábbítás: kizárólag a jogszabályban meghatározott, hatáskörrel és illetékes hatóságok részére történik, egyéb esetben az adattovábbításhoz az Érintett hozzájárulása szükséges.
  Online bankkártyás fizetés a Barion rendszerén keresztül valósul meg. A bankkártya adatok a Vállalkozásunkhoz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013
  Vállalkozásunk a webáruházban megrendelt termékekről e-számlát állít kis és küld meg Önök részére. A számlák kiállítása során a számla kötelező adattartalmának rögzítése érdekében (pl. név, számlázási cím, adószám/adóazonosító jel) személyes adatokat továbbít a Billingo Technologies Zártkörűen Működő Részvénytársaság részére.

  2.3. Törzsvásárlói adatok
  - Adatkezelés célja: Törzsvásárlói rendszer működtetése, kedvezmények biztosítása és arról való tájékoztatás. A törzsvásárlói kedvezmény (szülinapi kedvezmény) igénybevételéről az ÁSZF III.14. pontjában részletes tájékoztatást talál.
  - Az adatkezelés jogalapja: az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a), Info tv. 5.§ (1) b), Ektv. 13/A.§ (4).
  - A kezelt adatok köre: születési idő
  - Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig, adat törléséig.
  - Adattovábbítás: nem történik.

  2.4. Értesítés készlethiányos termék elérhetőségéről
  - Adatkezelés célja: Az egyes termékekre történő kattintáskor, a termékek ára alatt talál információt arról, ha az éppen nem elérhető, nem rendelhető (Nincs Raktáron). Amennyiben készlethiányos terméket szeretne rendelni, úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a elérhetőségeink egyikén vagy amennyiben szeretné, hogy értesítsük a termék elérhetőségéről, akkor kattintson a kattintson a termék mellett található „Értesítést kérek, ha rendelhető lesz” gombra. Ebben az esetben az Adatkezelő e-mail útján tájékoztatja arról, hogy készleten lesz a keresett árucikk.
  - Adatkezelés jogalapja: Érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja), Ektv. 13/A.§ (4).
  - Kezelt adatok köre: e-mail cím, név.
  - Adatkezelés időtartama: Hozzájárulásának visszavonásáig.

  2.5. Szavatossági ügyek kezelése
  - Az adatkezelés célja: Az Érintett által vásárolt termékre vonatkozó szavatossági kötelezettség teljesítése.
  - Az adatkezelés jogalapja: Az Adatkezelőt terhelő jogszabályi kötelezettség teljesítése (Info tv. 5.§ (1) bekezdés b) pont, GDPR 6. cikk (1) c): Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
  - A kezelt adatok köre: Érintett neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, a vásárlás adatai (termék megnevezése, jellemzői, ára, vásárlás napja, ideje, szállítási cím) a vásárolt termékkel kapcsolatos kifogás.
  - Az adatkezelés időtartama: A kifogás vonatkozásában meghozott döntés közlésétől számított 5 év.
  - Adattovábbítás: hatóságok részére jogszabályi kötelezettség teljesítése miatt.

  2.6. Panaszkezelés (írásban e-mailben, levélben, szóban)
  - Az adatkezelés célja: Számunkra kiemelkedően fontos, hogy a vásárlók elégedettek legyenek az általunk értékesített termékkel, értékesítés folyamatával. Ha egy vásárló elégedetlen a tevékenységünkkel és panaszt terjeszt elő a vállalkozással szemben, akkor a panaszt teljes körűen kivizsgáljuk és a vizsgálat eredményéről tájékoztatjuk az Érintettet. A panaszkezelés folyamatáról az ÁSZF VII. pontjában talál részletes tájékoztatást.
  - Az adatkezelés jogalapja: Az Érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja), valamint az Adatkezelőt terhelő jogszabályi kötelezettség teljesítése (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pont, GDPR 6. cikk (1) c): a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény.
  - A kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám, termék megnevezése és annak adatai, számla adatai (vásárlás ideje, termék ára), termékről készült fotó (ha szükséges), a panasz részletezése
  - Az adatkezelés időtartama: A számlát a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti 8 évig őrizzük. A panasz kivizsgálása vonatkozásában meghozott döntés közlésétől számított 5 évig őrizzük.
  - Adattovábbítás: hatóságok részére jogszabályi kötelezettség teljesítése miatt.

  2.7. Nyereményjátékok (sorsolások, szavazások)
  Nyereményjátékok, egyéb eseti adatkezelések adatkezelésének szabályait egyedileg, az adott eseményhez kapcsolódóan határozza meg a Vállalkozás az adott nyereményjáték jellegzetességeinek megfelelően azzal, hogy jelen adatkezelési tájékoztató az V. fejezet kivételével alkalmazandó.

  2.8. A vállalkozás direktmarketing tevékenysége folytán történő adatkezelés
  - Az adatkezelés célja: A Vállalkozás direkt marketing tevékenységet folytat oly módon, hogy a honlapján - akár a regisztráció, akár rendelés során is - lehetőség van arra, hogy az Érintett személyek feliratkozzanak a hírlevelére, amelyben az az aktuális termékekről, akciókról, promóciókról tájékoztatjuk a feliratkozókat, azaz reklámokat küldünk el részükre.
  - Az adatkezelés jogalapja: Az Érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja, GDPR 6. cikk (1) a) pontja), Ektv. 13/A.§ (4), Grtv. 6.§ (1) a).
  - A kezelt adatok köre: név, e-mail cím.
  - Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig. Nem küldünk kéretlen reklámüzenetet, a hírlevelekről bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat a jelen szabályzat III. pontjában meghatározott elérhetőségek bármelyikén vagy az egyes hírlevelekben található „A hírlevélről leiratkozhat IDE kattintva ” gombra kattintással.
  - Adattovábbítás: nem történik.

  2.9. Cookie
  A webáruház kényelmes használata érdekében cookiekat használunk. A cookiek, azaz a sütik olyan szöveges fájlok, amelyeket a weboldalunk felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A cookiekat a hatályos jogszabályok szerint csak akkor tárolhatjuk az Érintett eszközén, ha arra feltétlenül szükség van az oldal működtetéséhez. A weboldal használatát segítő, minden egyéb típusú süti használatához az Érintett kifejezett engedélyére, azaz a hozzájárulására van szükségünk.
  A www.fitotekam.hu weboldalon az alábbi cookiekat használjuk:
  Elengedhetetlenül szükséges cookiek, amelyek weboldalunk használhatóságát segítik azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, ilyen pl. az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. Ezek nélkül az oldal működése nem feltétlenül biztonságos.
  Marketing célú cookiek, amelyek az oldalon böngésző látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére szolgál. Az ilyen típusú cookiek használatával az a célunk, hogy minél inkább azokat a termékeket tudjuk az Ön számára könnyen hozzáférhetővé tenni, amelyek után korábban kifejezetten érdeklődött (azaz rákeresett).
  Amikor az oldalt első alkalommal meglátogatja, akkor felugró ablak jelenik meg a képernyő alján, amely ismerteti az Önnel, hogy az oldal alapvető működéshez szükséges cookie-kon kívül, Ön engedélye alapján marketing jellegű cookie-kat is használhat.
  A cookie beállításokat az oldal alján bármikor el tudja érni, azt tudja módosítani és korábbi engedélyét is visszavonhatja.

  2.10. Google Analytics
  A weboldalunk, webáruházunk Vásárlóink részéről történő könnyebb, kényelmesebb kezelhetőség érdekében Vállalkozásunk igénybe veszi a Google Analytics szolgáltatást, amely a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország, „Google“)) webes elemzőprogramja. A Google Analytics a webhelyek felhasználók általi használatának elemzésére használja a felhasználó számítógépére kerülő szövegfájlokat, az ún. sütiket. Ebben az összefüggésben készít a rendszer álneves felhasználói profilokat és használ sütiket. A sütik felhasználásával az alábbi információk nyerhetők a felhasználóknak a webhely használatával kapcsolatos szokásairól: böngésző típusa, verziójak a használt operációs rendszer, referer- (hivatkozó) URL (előzőleg felkeresett oldal), a hozzáférő számítógép számítógépneve (IP-cím), a kiszolgálókérés időpontja.
  Vállalkozásunk megbízása alapján a Google a fent, félkövérrel jelölt személyes adatokat, információkat az oldal Ön által történő használatának elemzésére, a webhelytevékenységekre vonatkozó jelentések készítésére, valamint a webhely és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásoknak Vállalkozásunk számára való létrehozására használja. A Google Analytics szolgáltatás keretében az Ön böngészőjéből származó IP-címet a Google nem egyesíti más adataival. A sütik (cookiek) mentését böngészőjének megfelelő beállításaival bármikor megakadályozhatja, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy nem tudja maradéktalanul használni a weboldal összes funkcióját.
  A Google Analytics szolgáltatással kapcsolatban az alábbi Google webhelyen talál további tájékoztatást: https://support.google.com

   

  3. Közösségi média

  3.1. Az Adatkezelő Facebook oldalának követése
  - Az adatkezelés célja: Az Adatkezelő tevékenységének, elérhetőségeinek ismertetése, hirdetése céljából Facebook üzleti oldalt tart fenn.
  - A kezelt adatok köre: Az Érintett Facebook oldalon regisztrált neve, nyilvánosságra hozott személyes adatai, profilképe.
  - Az adatkezelés jogalapja: Az Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a, Info tv. 5.§ (1) b).
  - Az adatok forrása, azok kezelése, az átadás módja és annak jogalapja, adatkezelés időtartama, módja, adatok törlési és módosítási lehetőségei: Az adatkezelés a közösségi oldalon valósul meg, így az adatkezelésre a Facebook szabályozása vonatkozik.
  A facebook adatvédelmi szabályzata innen érhető el: https://www.facebook.com/about/privacy/update/printable

  3.2. Az Adatkezelő Instagram oldalának követése
  - Az adatkezelés célja: Az Adatkezelő tevékenységének, elérhetőségeinek ismertetése, hirdetése céljából Instagram oldalt tart fenn.
  - A kezelt adatok köre: Az Érintett Instagram oldalon regisztrált neve, nyilvánosságra hozott személyes adatai, profilképe.
  - Az adatkezelés jogalapja: Az Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a, Info tv. 5.§ (1) b).
  - Az adatok forrása, azok kezelése, az átadás módja és annak jogalapja, adatkezelés időtartama, módja, adatok törlési és módosítási lehetőségei: Az adatkezelés a közösségi oldalon valósul meg, így az adatkezelésre a Instagram szabályozása vonatkozik.
  Az instagram adatvédelmi szabályzata innen érhető el: https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/

   

  4. Tájékoztatás céltól eltérő adatkezelésről
  Amennyiben az Adatkezelő az adatkezelés fent meghatározott céljától eltérő cél érdekében is fel kívánja használni az Érintett (Ön) kezelt személyes adatait, úgy tájékoztatja Önt az eltérő célról és minden egyéb információról az eltérő célú adatkezelés megkezdése előtt. A tájékoztatásra szóban (telefonon), személyes találkozás alkalmával, írásbeli tájékoztatás átadásával, e-mail cím rendelkezésre állása esetén, e-mail útján írásbeli tájékoztató megküldésével kerül sor.

                                                                                                 V. Adatbiztonsági intézkedések

  A személyes adatok kezelését az Adatkezelő papír alapon, illetve elektronikusan végzi.
  A papíralapú adattárolás az irattárban, zárható iratszekrényekben történik, amelyhez kizárólag az Adatkezelő férhet hozzá.
  Az elektronikusan történő adatkezelés a szigorú előírások alapján történik, az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

   

                                                                                                        VI. Érintett jogai


  Személyes adatai kezelése vonatkozásában Önt az alábbi jogok illetik meg:

  1. Hozzáférési jog
  Kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt Önnek arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, amennyiben igen, akkor hozzáférést biztosít az alábbiakhoz:
  - adatkezelés célja;
  - személyes adatok kategóriái;
  - azon címzettek, vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel az Ön személyes adatait közölte vagy közölni fogja;
  - az Ön személyes adatainak tárolásának tervezett időtartama, amennyiben ez nem lehetséges, úgy az időtartam meghatározásának szempontjai;
  - tájékoztatás arról, hogy miként kérheti az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását, illetve személyes adatainak kezelése elleni tiltakozási jogáról;
  - panasz benyújtásának joga;
  - amennyiben az adatokat nem Öntől kapta, úgy a forrásra vonatkozó minden információ.
  Az Adatkezelő által kezelt személyes adatainak másolatát kérése esetén az Ön rendelkezésére bocsátja.

  2. Helyesbítéshez való jog
  Kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbíti az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve kiegészíti a hiányos adatokat.

  3. Törléshez („elfeledtetéshez”) való jog
  Kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törli az Önre vonatkozó személyes adatokat
  A személyes adatok az alábbi esetekben is törlésre kerülnek:
  - abból a célból, amelyből az adatkezelés megtörtént a személyes adataira már nincs szükség;
  - Ön visszavonja a hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  - Ön tiltakozik az adatkezelése ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy Ön a közvetlen üzletszerzés érdekében kezelt adatai vonatkozásában tiltakozik az adatkezelés ellen;
  - az Ön személyes adatait jogellenesen kezelte;
  - az Ön személyes adatait az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

  4. Korlátozáshoz való jog
  Kérésre az Adatkezelő korlátozza a személyes adatainak kezelését, amennyiben az alábbiakban felsoroltak valamelyike teljesül:
  - Ön vitatja a személyes adatainak pontosságát (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát);
  - az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését és ehelyett kéri személyes adatai felhasználásának korlátozását;
  - az Adatkezelőnek már nincs szüksége az Ön személyes adataira, ennek ellenére Ön igényli azokat jogi igényének előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  - az Adatkezelő által közvetlen üzletszerzés érdekében kezelt adatai vonatkozásában Ön tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra esik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget éveznek-e az Ön jogos indokaival szemben).
  Az adatkezelés korlátozása esetén annak feloldásáról az Adatkezelő előzetesen tájékoztatja Önt.
  Az adatkezelés korlátozása alatt a személyes adatokat a tárolás kivételével az Adatkezelő csak az Ön hozzájárulásával, vagy az Adatkezelő jogi igényének előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

  5. Tiltakozáshoz való jog
  Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, amennyiben annak jogalapja az Ön hozzájárulása, az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítse. Ez esetben az Adatkezelő csak akkor kezelheti tovább az Ön személyes adatait, amennyiben bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, melyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  Amennyiben az Adatkezelő az Ön személyes adatait közvetlen üzletszerzés céljából kezeli, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az e célból történő kezelés ellen. Tiltakozása esetén az Adatkezelő a továbbiakban a személyes adatokat e célból nem kezeli.

  6. Adathordozhatósághoz való jog
  Jogosult kérni az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatok Ön részére vagy másik Adatkezelő részére történő továbbítását tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban.

  7. Visszavonáshoz való jog
  Személyes adatainak Adatkezelő általi kezeléséhez való hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájárulásán alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

  8. Adatkezelő eljárása
  Az Adatkezelő az Ön személyazonosságának ellenőrzését követően, a kérelem kézhezvételét követően indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb huszonöt napon belül a kérelemnek megfelelő formátumban - kivéve ha Ön másképp kéri - köteles teljesíteni a tájékoztatást.
  Amennyiben az Adatkezelő elmulasztja az intézkedést az Ön kérelmével kapcsolatban, akkor Ön a jelen tájékoztató VII. pontjában meghatározott jogorvoslati jogaival élhet.
  A tájékoztatás iránti kérelem teljesítése főszabály szerint díjmentes.
  A fent részletesen megjelölt jogai gyakorlására irányuló kérelmek teljesítését az Adatkezelő megtagadhatja, ha bizonyítja, hogy Önt nem állt módjában azonosítania.
  Amennyiben az Ön kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó, az Adatkezelő jogosult a kérelem teljesítését megtagadni, vagy a tájékoztatás elkészítésével felmerülő adminisztratív költségekre ésszerű díjat állapíthat meg. Az esetleges adminisztratív költségek felszámításáról a kérelem teljesítését megelőzően tájékoztatni kell Önt, így Ön ennek ismeretében jogosult a kérelmét fenntartani, módosítani vagy visszavonni.

   

                                                                                                 VII. Jogorvoslat

  1. Felügyeleti hatóságnál történő panasztételi jog
  Amennyiben úgy gondolja, hogy az Adatkezelő az Ön személyes adatainak kezeléseit, az Ön jogait megsértette, úgy egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül jogosult panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál.
  A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (http://naih.hu/; 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
  A felügyeleti hatóság döntésével szemben Önt megilleti a jogorvoslati jog.

  2. Bírósági jogorvoslathoz való jog
  Ön jogosult arra, hogy amennyiben az Adatkezelő a személyes adatait nem a jogszabályoknak megfelelően kezeli, bírósághoz forduljon a jogsérelmének orvoslása iránt.
  A pert Ön - választása szerint - a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.
  A törvényszékek listája (név, elérhetőség), valamint illetékességkereső szolgáltatás elérhető a https://birosag.hu/ weboldalán.

  Kérjük Önöket, hogy amennyiben a fenti eljárásokat kezdeményezné, úgy küldje el részünkre is panaszát a III. fejezetben megadott elérhetőségeink egyikén, igyekezni fogunk orvosolni problémáját.

   

                                                                          VIII. Harmadik személyekkel kapcsolatos személyes adatok


  Amennyiben Ön bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosult, Ön köteles az Érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy – például fogyasztó – akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben Ön köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására.
  Előfordulhat, hogy az Adatkezelő Önnel személyes kapcsolatba nem kerül, így a jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani és az Adatkezelőt ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Ettől függetlenül az Adatkezelő mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e.
  Például, ha Ön harmadik személy - például fogyasztó - nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az Érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.
  Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy töröljünk valamennyi információt, amelyet jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésünkre, és biztosítjuk, hogy ezen információ más számára nem kerül továbbításra, sem általunk történő felhasználásra (sem reklámozási, sem egyéb célból).
  Kérjük, közölje velünk haladéktalanul, ha azt tapasztalja, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy Önről jogosulatlanul bocsátott rendelkezésre személyes adatot.
  Jelen tájékoztató III. pontjában meghatározott elérhetőségek egyikén kapcsolatba léphet velünk.

                                                                                                       IX. Alkalmazandó jogszabályok

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016. április 27-i (EU) 2016/679 RENDELETE a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban GDPR)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
  • Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
  • számvitelről szóló 2000. évi C. törvény
  • az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban Art.)
  • fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény a
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyed kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
  • az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. CXII. törvény
  • a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26) Korm. rendelet
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény