SÓK

Raktáron
Termék összetétele:

ÉTKEZÉSI PÁROLT SÓ, KÁLIUM-JODID, CSOMÓSODÁSGÁTLÓ

A TISZTA 7001 ŐSTENGERI SÓ FOKOZZA AZ ÍZEK VARÁZSÁT.
Tovább
190 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
Hozzáadott adalékanyagoktól mentes MECHANIKAILAG tisztított őrölt só, amely megfelel az MSZ 11007:2013 sz. szabvány követelményeinek. Csomósodás gátlót sem tartalmaz, ezért összeállhat. Csomósodás gátlót azért tesznek a sóba, hogy ne álljon (tömbösödjön) össze. Erre a célra általában a kálium-ferrocianid nevű anyagot (E 536 - sárga vérlúgsó) használják. Mivel ezt e termék nem tartalmazza, ezért hosszabb idejű tárolás során összeállhat, de kézzel könnyen szétmorzsolható, így nem okoz kellemetl...
Tovább
350 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető

Élelmiszer minőségű, másnéven keserűsó. Jellemzően külsőleg használják. Puffadásra, izomfájdalomra.

Összetevők: Keserű só, Magnézium-szulfát heptahidrát.

Tovább
1 390 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető
A fekete só egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet az ázsiai konyhában előszeretettel használnak fel. A fekete sót más néven Kala namak, vagy sachal-nak is nevezik. A vas és egyéb ásványi anyagok miatt csak a nevében fekete, egyébként inkább sötétszürke, egy kis rózsaszínes árnyalattal. Jellegzetes kénes íze a főtt tojás sárgájára emlékeztet. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. A vegán táplálkozás kedvelői tojás pótlására is használj...
Tovább
350 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető
Felhasználása: A tengeri és hagyományos só helyett, ételek ízesítésére.
Tovább
550 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető
Jelentőség, hatás:
A konyhasóhoz hasonlóan főleg nátrium-kloridból áll (98%), de ezen kívül tartalmaz számos más ásványi anyagot is. Ez ugyan vonzónak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, mennyire kis mennyiséget használunk fel kézi sózásra, az így bevitt ásványi anyagok mennyisége szinte egyenlő a nullával. Azoknak, akiknek egészségügyi probléma miatt ügyelniük kell a sóbevitelükre, Himalaya sóból sem fogyaszthatnak mértéktelenül, illetve akinek orvosa jódozott konyhasót ajánlott, inkább azt ...
Tovább
412 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
Adalékanyagoktól mentes, gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl.
A sónak alapvető szerepe van a vér lúg- és savháztartásának egyensúlyában, az idegi ingerek elektromos vezetésében, a szervezet vízháztartásának szabályozásában.
Tovább
670 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető
Elgondolkodott már azon, hogy miért fontos a szervezete számára a só, ez az egyszerű fehér por, amit minden nap használ ételei ízesítésére?

A legtöbb ember számára Só elsősorban ételízesítő, valójában ettől sokkal, de sokkal több. Miért?

Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző minőségű és mennyiségű ásványi ...
Tovább
350 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
Vegyes szemcseméretű étkezési só

Adalékanyagoktól mentes, vegyes szemcseméretű étkezési só. Úgy tartják, hogy a parajdi só enyhén szürkés színét a benne rejlő természetes iszaptól kapja. Tökéletesen alkalmas ételek ízesítésére
Tovább
550 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető
PINK, finom szemcsés, szemcseméret (0,3-0,5)mm
Tovább
390 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Rendelhető
Ételeink ízfokozójaként, a só a világ minden táján alapvető élelmiszerré vált. Fontos kérdés azonban, hogy honnan szerezzük be ezt az ételeink ízesítéséhez elengedhetetlen alapanyagot. Bolygónkon számos előfordulása és fajtája ismert, ám mindezek közül az emberi szervezet számára legalkalmasabb és legjótékonyabb összetételű só, a Himalája só. Tisztaságát a Himalája hegység 250 millió éve érintetlen területeinek köszönheti, ahonnan a mai napig szennyeződésmentes módszerekkel, kézzel bányásszák...
Tovább
780 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Raktáron
Ételeink ízfokozójaként, a só a világ minden táján alapvető élelmiszerré vált. Fontos kérdés azonban, hogy honnan szerezzük be ezt az ételeink ízesítéséhez elengedhetetlen alapanyagot. Bolygónkon számos előfordulása és fajtája ismert, ám mindezek közül az emberi szervezet számára legalkalmasabb és legjótékonyabb összetételű só, a Himalája só. Tisztaságát a Himalája hegység 250 millió éve érintetlen területeinek köszönheti, ahonnan a mai napig szennyeződésmentes módszerekkel, kézzel bányásszák...
Tovább
550 Ft
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez